Korvausilmajärjestelmä takalle

Lataa korvausilmaputken asennusohje tästä!

Alipaineinen ilmastointi ja takka eivät ole kavereita keskenään – ilman toimivaa korvausilmajärjestelmää

Alipaineisella ilmastoinnilla varustetuissa rakennuksissa tulisijaan liittyvät ongelmat ovat yhä yleisimpia ja niiden syyt ovat pelkkiä veto-ongelmia huomattavasti monisyisemmät. Niinpä ainoastaan takkakytkin tai korvausilmaputki tulisijaan eivät välttämättä riitä ongelmien poistamiseksi. Tähän Warma-Uunit kehitti ratkaisuksi korvausilmajärjestelmän.

Pelkkä korvausilmaputki takkaan ei riitä

Pelkkä veto-ongelma voitaisiin toki ratkaista esimerkiksi korvausilmaputkella, mutta tulisijan tehokkaan käytön kannalta vetoa pitäisi pystyä myös säätämään ja syöttöilma pitäisi ainakin paikoin saada esilämmitettyä jo ennen palotapahtumaan syöttämistä. Lisäksi korvausilma pitää ehdottomasti olla suljettavissa. Lain mukaan sulkupellissä on oltava häkävaaran vuoksi vuotoaukko. Mikäli korvausilma ei ole suljettavissa, jäähtyy tulisija jatkuvan läpivirtauksen takia huomattavasti aiottua nopeammin.

Noen haju ja nokinen luukunlasi

Veto-ongelmien lisäksi yhtä suuri ongelma on noen hajun virtaaminen huonetilaan, kun tulisijaa ei käytetä. Koska savupellissä on lain määräämä vuotoaukko, toimii hormi alipaineisessa tilassa korvausilmakanavana. Jotta noen haju saadaan pysymään poissa, pitää tulisijan luukkujen olla tiiviitä. Tiivis lasiluukku kuitenkin nokeutuu nopeasti mustaksi, ellei lasin huuhteluilmasta ole huolehdittu. Luukun lasin huuhteluilma otetaan perinteisesti huonetilasta, mutta alipaineistetussa tilassa tämä ei ole mahdollista. Niinpä huuhteluilma on järjestettävä tulisijan rakenteissa samasta korvausilmakanavasta.

Warma-Uunien korvausilmajärjestelmällä nautinnolliset hetket takkatulen loimussa

Me Warma-Uuneilla olemme kehittäneet ongelmaan oman ratkaisumme, jolla tulisijan toimintakyky paranee haastavissakin olosuhteissa. Käyttäjälle ratkaisu on helppo, sillä korvausilmajärjestelmällä varustetun tulisijan käyttö ei juurikaan poikkea perinteisen tulisijan käytöstä.

Kysy lisää järjestelmästämme lähimmältä Warma-Uunit myyjältäsi tai vaikka suoraan tehtaalta!

Korvausilmajärjestelmä muissa tulisijoissa (liedet, kamiinat, kiertoilmatakat, takkasydämet)

Vastaava korvausilmajärjestelmä on tietyin eroin saatavana myös varaaviin liesiin ja kiertoilmatakkoihin. Toimintaperiaate on pääpiirteittäin sama – korvausilman tulo takalle on suljettavissa ja se kytketään lieden tai kiertoilmatakan palotekniikkaa häiritsemättä.

Myös edustamissamme takkasydämissä, takkakaseteissa ja kamiinoissa on kaikissa valmiudet korvausilmalle. Lisätietoja saat Warma-Uuneilta!