Miksi valita Warma-Uuni?

16 hyvää syytä valita kotimainen Warma-Uunien tulisija

On useita hyviä syitä, miksi juuri Warma-Uunit kannattaa valita uuden tulisijasi toimittajaksi. Olemme koonneet tälle sivylle listan Warma-Uunien ominaisuuksista, jotka ovat hyvälle tulisijalle tärkeitä.

1. KOTIMAINEN JA LAADUKAS

Warma-Uunit ovat kotimaisia laatutuotteita, joiden valmistukseen käytetään lähes yhdeksänkymmentäprosenttisesti suomalaisia raaka-aineita ja osakomponentteja. Laadun varmistaa 40 vuoden kokemus tulisijavalmistuksesta yhdistettynä omaan moderniin tuotekehityslaboratorioon, jossa palotekniikkaa ja runkomateriaalin fyysisiä ominaisuuksia kehitetään taukoamatta.

2. HUIPPUTEKNIIKKAA

Pitkän ja innovatiivisen kehitystyön tuloksena syntynyt patentoitu Puupihi-palotekniikka on ainutlaatuista ja ennennäkemätöntä tekniikkaa varaavissa takoissa. Uuden sukupolven palotekniikan ansiosta Warma-Uunien CE-merkintätestien tulokset ovat tulisija-alan huippua. Jopa 92 prosentin mitattu hyötysuhde on todistettavasti korkein mitattu tulos Suomessa ja alle 0,1 prosentin CO-päästöt kertovat väitteen vähäpäästöisyydestä todella pitävän paikkaansa. Warma-Uunin omistaja naapureineen ei siis joudu savunkatkusta kärsimään.

3. TUTKITTUJA MATERIAALEJA

Tulisija rakennetaan kokonaisuudessaan tulenkestävästä massasta (W1400+), jonka perusaineena käytetään kotimaisia materiaaleja. Massan ominaisuuksia korostavat testatut valmistus- sekä valumenetelmät. Tuloksena on tiivis ja erittäin varauskykyinen, lähes 3000 kg/m³:n ominaispainon omaava tulisijarunko, joka sietää korkeita lämpötiloja muuttumattomana.

4. HYVÄT LÄMMITYSOMINAISUUDET LUOVAT ASUMISVIIHTYVYYTTÄ

Tulisijan rakenne on suunniteltu siten, että lämmönsiirto kuumista savukaasuista tulisijan massaan on mahdollisimman tehokasta, mutta massan luovuttama lämpö huonetilaan mahdollisimman tasaista. Lämpö vapautuu huonetilaan tasaisesti noin vuorokauden kuluessa. Tasaisesti luovuttavan tulisijan tuottama lämpö tuntuu erittäin miellyttävältä ja parantaa asumisviihtyvyyttä.

5. PUUPIHI -TULISIJA TUO SELVÄÄ SÄÄSTÖÄ

Edellä mainittujen huippuominaisuuksien ansiosta Warma-Uuni on erittäin energiatehokas. Se lämpiää ja varautuu 100 prosenttiseen varauskykyyn jopa puolet vähemmällä puumäärällä kuin vastaava perinteisen palotekniikan omaava tulisija.

6. AIDON TULEN TUNNELMAA

Pienestä polttopuumäärästä huolimatta palotapahtuma on erittäin näyttävä ja haluttaessa paloajat voi säätää pitkiksi. Puupihi-tekniikalla toteutetussa takassa on nerokas ilmanohjausjärjestelmä, jossa paloilma ohjataan tarkasti palotapahtumaan ja täyden palon vaihe on pitkä ja tehokas.

7. TEHOKASTA JA TURVALLISTA LÄMPÖÄ

Tarkan ilmanohjauksen ansiosta tulisijan ilmatarve on vähäinen. Tulisijaan ei tarvitse johtaa savukanavia ja palamista jäähdyttävää ylimääräistä hukkailmaa, jolloin kuumien savukaasujen kierto kanavissa hidastuu ja tulisija ehtii varautumaan. Optimaalisen ilmamäärän ja hitaan savukaasun kierron johdosta hormiin poistuvien savukaasujen lämpötilat ovat matalia ja tulisijan lämmittäminen on paitsi erittäin energiatehokasta, myös turvallista.

8. PUHDASTA PUUNPOLTTOA

Vähäpäästöisyyden ja korkean energiatehokkuuden mahdollistama huomattavan pieni polttopuuntarve tekevät Puupihi-tulisijasta erittäin ympäristöystävällisen. Luonnon ja ilmaston lisäksi säästät myös naapuriasi saasteilta ja savuhaitoilta.

9. PIHAPIIRIN EI TARVITSE OLLA PUUVARASTO

Puupihi-tulisija tarvitsee nimensä mukaisesti vain vähän puuta, joten takan lämmittämiseen ei vaadita tehokkaallakaan käytöllä suuria puuvarastoja. Puupihi-tulisijan puuntarve lämmityskautena on 5 – 8 kiloa klapia per päivä, kun vastaavan kokoisessa perinteisen polttotekniikan takassa se voi olla jopa 15 – 20 kg. Vuositasolla ero polttopuumäärissä voi olla siis huima.

10. PELLETTI VOI OLLA RATKAISU

Vaikka Puupihi-tulisija ei ole klapisyöppö, on erityisesti tiheästi asutuilla omakotialueilla ja rivitalossa polttopuun säilytys pienempinäkin erinä haasteellista. Osaan Puupihi-tulisijoista on jo valmiiksi integroitu pelletinpolttomahdollisuus. Pelletinpoltto-ominaisuuden saa käyttöön pienellä lisälaitteella, jolla pelletin poltto on erittäin tehokasta, näyttävää ja helppoa. Laitteen asennus tulipesään on yksinkertaista ja nopeaa ja sen voi helposti vaihtaa myös takaisin klapikäyttöön. Pelletti ei roskaa ja sitä on helppo varastoida. Sillä on myös hyvät jakelukanavat.

Pelletti ja klapipoltto
Sekä pelletti- että klapi palavat Warma-Uunien tulisijassa erittäin näyttävästi, tehokkaasti ja pitkään. Molempien polttoteknologia perustuu kaasupaloon, joten palamisen ympäristöhaitat ovat vähäiset, pelletin lähes olemattomat.

11. KESTÄVÄ TULIPESÄ

Tulisijan runkoaine on kehitetty kestämään koviakin lämpötiloja ja lämmönvaihteluita. Kokemuksesta kuitenkin tiedämme, että tulipesän kulutuspinnat, olipa materiaali sitten mitä tahansa, alkavat käytössä kulua ja rapautua kosteuden, korkeiden lämpötilojen, lämmönvaihteluiden ja mekaanisen rasituksen johdosta. Warma-Uunien tulipesissä on varsinaista runkoa suojaava vuoraus, joka on suunniteltu mahdollisimman kestäväksi. Varsinkin aktiivisessa käytössä tulipesä tulee ennen pitkää luonnollisesti kulumaan. Tulipesän kulutuspinnat on kuitenkin suunniteltu helposti vaihdettaviksi. Sen voi tehdä vaikka itse.

12. SOVELTUU NYKYAJAN TALOTEKNIIKKAAN

Warma-Uunien kehittämään paloilmatekniikkaan on helppo liittää lisävarusteena korvausilma huonetilan ulkopuolelta. Korvausilma johdetaan suoraan ilmanjakoyksikköön, joten tulisijan käytössä ei ole eroa käytetäänkö sitä korvausilmalla vai huoneilmalla. Esimerkiksi osa ilmasta ohjautuu esilämmitettynä luukun huuhteluun, mikä vähentää luukun nokeentumista. Korvausilmayksikkö on varustettu omalla sulku-/säätöpellillä. Suosittelemme korvausilmajärjestelmää aina kun tulisija asennetaan uudisrakennukseen tai muuhun koneellisella ilmanvaihdolla varustettuun taloon.

13. HELPPOKÄYTTÖISYYS

Puupihi-palotekniikan kehitystyössä on yhtenä kriteerinä ollut helppokäyttöisyys ja siinä onkin onnistuttu loistavasti. Käyttäjien palaute on yksiselitteisesti ollut ”helpompi käyttää kuin perinteistä tulisijaa”.

14. LAAJA MALLISTO

Warma-Uunien laajasta takkamallistosta löytyy modernien tulisijojen lisäksi myös ajattoman kauniita kaakeliuuneja useassa eri kokoluokassa. Väreissä ja pinnoitteissa on runsaasti valinnan varaa ja pääosa tuotteista on myös räätälöitävissä. Varaavien Puupihi-takkojen lisäksi Warma-Uunit valmistaa varaavia liesiä sekä varaavia- ja puolivaraavia kiertoilmatakkoja, sekä maahantuo takkasydämiä ja kamiinoita. Kaikkien tuotteiden valmistus- ja valintakriteereinä ovat korkea laatu, tehokkuus ja toimitusvarmuus.

15. DESIGN-OSAAMISTA

Warma-Uunit ovat suomalaista muotoilua, joiden yksilöllisen ulkomuodon takaa mm. Warma-Uunien huippuosaamista edustava oma kaakelitehdas Uudessakaupungissa. Keramiikkatehtaassa valmistuvat käsityönä laadukkaat ja taatusti kotimaiset uunimuotokaakelit ja koristekaakelit.

Kotimainen tulisija

16. JATKUVAA KEHITYSTYÖTÄ

Vaikka Warma-Uunien tulisijat edustavat jo kehityksen kärkeä, teemme jatkuvasti laajaa tutkimustyötä palotekniikan jatkokehittämisessä ja erityisesti sen soveltamisesta teknisesti nopeasti kehittyvään talotekniikkaan. Tutkimme myös kuluttajien käyttötottumuksia esimerkiksi Puunsäästäjän polttokurssien avulla, joita olemme järjestäneet jo yli 100 eri puolilla Suomea, niihin onkin osallistunut jo tuhansia tulisijan käyttäjiä. Lisäksi teemme yhteistyötä eri tutkimusorganisaatioiden kanssa, näitä ovat mm. Itä-Suomen Yliopisto, VTT ja Tekes.