Puupihi-tulipesä

Vähemmän puita, vähemmän päästöjä, enemmän tehoa

Puupihi on Warma-Uunit Oy:n kehittämä ja patentoima uuden sukupolven palotekniikka, joka nimensä mukaisesti minimoi lämmittämiseen tarvittavan puu- tai pellettimäärän. Puuta kuluu jopa puolet vähemmän kuin perinteisessä tulisijassa ja samalla vähenevät palamisesta aiheutuvat päästöt.

Puupihi-tulipesän tehokkuus perustuu sen kaksoispolton mahdollistavaan rakenteeseen. Palotapahtuman yläosaan ohjataan ilmaa, jolloin puusta vapautuvat kuumat palamattomat kaasut syttyvät. Tämä perustuu paitsi pitkän kehitystyön tuloksena syntyneeseen ilmansyöttöjärjestelmään, myös palotapahtuman lämpötilaa kohottavaan tulipesän materiaaliin.

Puupihi-tulipesässä ilmanjako toimii painovoimaisesti sekä klapi- että pellettikäytössä. Tämän ansiosta Puupihi-tulipesällä varustetut varaavat takat toimivat yhtä energiatehokkaasti ja puhtaasti myös sähköttömissä olosuhteissa.

Puupihi-tulisijassa voi polttaa sekä perinteistä klapia että pelletinpolttimen avulla pellettiä. Kumpikin materiaali palaa puhtaasti ja tehokkaasti komeana kaasupalona. Puupihi-takoissa hyötysuhde on korkea, jopa 92 %. Kysy lisää Warma-Uunit myyjältäsi.

Tämä takka voidaan lämmittää klapilla ja pelletillä

Mikäli upotettu video ei toimi, katso se Vimeossa tästä

Helppo käyttää

Puupihi-tulisijan käyttö on helppoa, se ei juuri eroa perinteisen tulisijan käytöstä. Puut tai pelletit pesään, sytytyspelti ja vetoluukut auki, tulitikun raapaisu ja luukku kiinni, melko yksinkertaista.

Ero on kuitenkin paloilman syötössä. Tavallisesti varaavalle takalle annetaan paloilmaa vain arinan kautta. Puupihi-tulisijaakin voi käyttää perinteisellä tavalla, mutta antamalla palotapahtumaan myös toisioilmaa tulipesän takaseinän kautta, saat takasta huomattavasti enemmän tehoa irti vähemmällä puumäärällä. Paloilmaa säädetään vetoluukkujen avulla, aivan kuten perinteisissäkin tulisijoissa.

Puupihi-malleissa vakiovarusteena on perinteinen rakoarina. Tulisijassa on mahdollista polttaa myös pellettiä pellettipolttimen avulla. Pellettipoltin on erikseen hankittava lisälaite, joka on saatavilla osaan varaavista takoistamme (pellettivarustuksen saatavuus merkitty tuotekohtaisesti). Polttimen voi hankkia yleensä em. tuotteisiin myös jälkikäteen. Kysy lisävarusteista tehtaalta tai Warma-Uunit -myyjältäsi.

Pellettipoltin

Pellettipolttimen vaihto rakoarinan tilalle käy käden käänteessä.

Laitteen avulla voi polttaa pellettiä erittäin tehokkaasti. Laitteen tehokkuus perustuu hallitusti palotapahtumaan kohdistettuun ilmansyöttöön, jolloin tuli palaa kaasupalona näyttävällä ja tunnelmallisella liekillä tulipesässä. Laite on panospolttoinen, eli pelletti kaadetaan tulipesän alaosassa olevaan säiliöön ennen sytyttämistä.

Sekä klapin, että pelletin poltto tapahtuu samalla kaksoispolttoperiaatteella. Varsinainen tehokas palo tapahtuu kaasupalona korkeassa lämpötilassa, jolloin puun tai pelletin energiasta jopa yli 90 % pystytään hyödyntämään lämmöksi. Lämpöä ei mene harakoille.